En introduktion till FiiO – del 1

images

Att vara en audiofil (aka en person som har ett stort intresse eller engagemang för lagrad musik, eller annat lagrat ljud, med högkvalitativ ljudåtergivning) brukade vara en relativ dyr och tidskrävande hobby. Speciellt med omtanke att för att bygga upp en bra ljuduppsättning, krävs det viss teknisk kunskap, samt kännedom om hur de olika ljudenheterna interagerar med varandra. 

Trots detta har det alltid funnits pionjärer som trotsade oddsen och tog på sig utmaningen att driva utveckling framåt. Ändå förblev kostnader höga, vilket bidrog till att få fick tillgång till hög ljudåtergivning.

Tack vare den tekniska utvecklingen under de två senaste decenier, har bärbara produkter inriktade mot audiofiler ökat exponentiellt, samtidigt som produktionskostnaderna har sänkts. Detta öppnade upp marknaden, och skapade en lucka för högkvalitetsenheter till låga priser – vilket ett kinesiskt företag tog vara på: FiiO.

FiiO grundades i Kina året 2007, och i sin början analyserade och undersökte ivrigt om hur företaget kunde ta vara på denna möjlighet.

Planen som togs fram var enkel: skapa åtråvärda produkter, till ett väldigt attraktivt pris, och genom kundernas feedback, konstant förbättra sitt utbud. Strategin var extremt framgångsrik, och inom kort hade FiiO skaffat sig en grupp hängivna följare, samt skapat ett respekterat varumärke inom audiofil världen. En återkommande tema i recensioner av Fiios produkter är “bra valuta för pengarna”, någonting som verkligen företaget eftersträvar efter. FiiO har till och med djärvt uttalat att företaget vill höja anseendet för produkter “Made in China”.

Så om du tar din första steg inpå denna marknad och varumärke, och letar efter mer information så har du kommit rätt! I följande blogginlägg kommer vi på mobileZtore guida dig genom Fiios produktsortiment.

Nästa station: Fiios Digital Audio Players; X & M produktserierna.

Annons
Detta inlägg publicerades i FiiO. Bokmärk permalänken.