En introduktion till FiiO – del 2: Digital Audio Players

Hej och välkommen till del 2 av introduktionen till FiiO.

Precis som utlovat så kommer vi idag gå igenom FiiOs Digital Audio Players, och mer specifikt X & M produktserierna.

Låt oss börja med X-serien!

FiiO Digital Audio Players X-serien

X-serien är den äldsta av de två produktserierna, och lanserades året 2013, med FiiOs första Digital Audio Player: Fiio X3. Sedan dess har FiiO moderniserat X serien med nya eller uppdaterade modeller varje år.

I kronologisk order, lanserades X serien så här:

 • 2013: FiiO X3 (säljs inte längre i butiken)
 • 2014: Fiio X1
 • 2014: FiiO X5
 • 2015: FiiO X3 II
 • 2015: FiiO X5 II
 • 2015: FiiO X7
 • 2016: En pro edition av FiiO X7 har blivit bekräftad, och det finns även rykten om att  FiiO X3 III, och FiiO X1 II är på väg.

X-serien har som målgrupp, personer som tagit sina första steg inom audiofil marknaden, och vill investera i sin första högkvalitativ digital audio player utan att betala en hel förmögenhet. Produktserien är i sig själv relativ bred när det kommer sig till priser och funktioner, eftersom varje modell är anpassad till olika punkter av denna “nybörjar-audiofil” marknadskategori, med FiiO X1 och FiiO X7 i respektive ände. Medans FiiO X1 är en utmärkt produkt, är den funktionsblyg i jämförelse med FiiO X7 (dock mycket billigare), eftersom X7 tillkommer med till exempel en patenterad utbytbar förstärkarmodul, touchscreen och är även kompatibel med andraparts appar som Spotify och Tidal.

Alla modeller i X serien stödjer och spelar FLAC, APE, ALAC, WAV, WMA, MP3, AAC och OGG-filer, med upp till 192-kHz/24-bitars upplösning, och har ett minneskortutrymme.

M serien

FiiO M serien är en helt ny digital audio player produktserie, och lanserades i slutet av 2015. Enligt James (VD för Fiio), är serien en helt ny satsning för FiiO och ska bringa en helt ny generation ultraportabla digital audio players till högkvalitets/lågkostnads marknaden. I dagsläget finns det enbart en produkt i produktserien: FiiO M3, som väger 40 g, är 74mm x 39.7mm x 9.1mm liten. Medans M-serien självklart följer FiiOs högkvalitets/lågkostnads riktlinjer, så har M3 serien valt att placera sig i en annan marknadskategori än X-serien, med mer betoning på portabilitet. Just nu finns det ingen information om att FiiO kommer använda sig av  en pris & funktions trappmodell (som X-serien), eller om att serien kommer eftersträva efter någonting helt annorlunda. Oberoende av vad som händer, väntar vi ivrigt om nyheter angående M-serien!

M3 stödjer förlustfri uppspelning av APE, FLAC och WAV-filer med upp till 96kHz / 24 bitars upplösning (vid sidan av de vanliga komprimerade format som MP3, OGG etc.)

Detta avslutar del 2 av en introduktionen till FiiO, i vilken vi har gått igenom FiiOs Digital Audio Players, X & M produktserierna.

Nästa kapitel är FiiOs Portabla hörlursförstärkare utan DAC, och mer specifikt A & E serien.

Syns då!

Med vänliga hälsningar,

mobileZtore

Annons
Detta inlägg publicerades i FiiO och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En introduktion till FiiO – del 2: Digital Audio Players

 1. bb skriver:

  Hej. Har ni något datum på förstärkarmodul AM2 till Fiio x7?

  Gilla

  • mobileztore skriver:

   Hej bb,

   Tack för din kommentar!

   FiiO AM2 är fortfarande i sin testfas, och har inte än släppts för försäljning.
   När den släpps kommer vi lägga upp den på vår hemsida.

   Med vänliga hälsningar,
   /mobileZtore

   Gilla

  • mobileztore skriver:

   Hej igen BB,

   FiiO AM2 Utbytbar Hörlurs Förstärkarmodul går nu att förbeställa på vår hemsida, och kommer finnas tillgänglig som vanlig produkt nästa vecka.

   Med vänliga hälsningar,

   mobileZtore

   Gilla

Kommentarer är stängda.