En introduktion till FiiO – Del 3: Portabla Hörlursförstärkare utan DAC

Hej på er audiofiler, och välkommen till del 3 av en introduktion till FiiO!

Idag kommer vi gå igenom FiiOs nästa produktsortiment, nämligen FiiOs Portabla Hörlursförstärkare utan DAC, och mer specifikt A och E serien.

Portabla hörlursförstärkare utan DAC är ljudförstärkare som är konstruerade speciellt för att driva hörlurar istället för högtalare. Att enheten inte har en inbyggd DAC, betyder att förstärkaren använder sig av sin ihopkopplade musikspelarens egna DAC för att förvandla binärkoden till musik (till skillnad av hörlursförstärkare med DAC som kringgår musikspelarens DAC, och använder sig av sin egna en).

I detta kapitel har vi bestämt att dela upp A och E serierna, men i verkligheten är de två produktserierna en och samma (i nuvarande portabla hörlursförstärkare utan dac – kategorin). 2015 bestämde sig FiiO nämligen för att dela upp och döpa om hela sitt produktsortiment, eftersom i tidigare fall fanns det produktserier som överlappade flertal kategorier. Det är fortfarande oklart om hur detta kommer påverka resten av FiiOs produkter, men om vi har förstått James (VD:n för FiiO) rätt, kommer alla framtida Portabla hörlursförstärkare utan DAC, använda sig av kodnamnet: A + x (med A som står för Amplifier och x för nummerordningen). Läs hans inlägg om namnbytet här.

A – serien

A serien är ett nytt koncept från FiiO som tidigare tillhörde E serien. I dagsläget finns det enbart en produkt i denna produktserie som är tillgänglig för försäljning; Fiio A3. Dock borde FiiO A1 finnas tillgänglig snart 

Edit: FiiO A1 finns nu tillgänglig i butiken

FiiO A3 hette tidigare Fiio E11 K (Kilimanjaro), men efter 2015 döptes den om, och i samband med detta utökades tillgängliga produktfärger för att även inkludera silver/borstad aluminium (förutom namnbytet är produkten den samma). FiiO A3 tillkommer med en high/low gain & bass boost funktion, och använder sig av en OPA1642 pre-amplifier, och en nyinsatt AD8397 power amplifier.

Fiio A3

FiiO A3 i färgerna Svart och Silver

Fiio A1 är en ultraportabel mikro portabel hörlursförstärkare från FiiO, och är perfekt för de som vill börja använda sig av mer kraftfulla och krävande hörlurar, och behöver därför sin första hörlursförstärkare. FiiO A1 kommer troligtvis finnas tillgänglig i butiken under de kommande månader (vi väntar fortfarande på bekräftelse från FiiO), med ett pris på runt 250 kr. I samband med detta kommer vi skriva ett blogginlägg som detaljerar enheternas funktioner och specifikationer. Observera att produkten delar sitt namn med en tidigare Fiio digital audio amplifier som är nu nerlagd, och att det finns ingen relation mellan de två produkterna (namndelningen beror på FiiOs nya namn policy).

FiiO A1

Bild Fiio A1 tagen av BloodyPenguin

E-serien

I E serien finns det två produkter (som kan komma att bytta namn till A + produktens nummerordning):

FiiO E06 Fujiyama är precis som FiiO A1, en ultraportabel och kompakt hörlursförstärkare. FiiO E06 har ett stort ljudregister med ett frekvensomfång på 10-80 000 Hz.t, och har 3 EQ lägen som möjliggör att du kan justera basnivå .

6851326_orig.jpg

FiiO E06 Fujiyama

FiiO E12 Mont Blanc är en ultraslim portabel hörlursförstärkare, som använder sig av en tvådelad OPAMP krets för low-distortion ljudreproduktion. Genom sina +/- 11 volts, kan förstärkaren driva de mest kraftfulla och krävande hörlurar på marknaden. Det finns även en FiiO 12 Mont Blanc Special Edition i titan tillgänglig i butiken.

e12 content

Fiio E12 Mont Blanc

 

Detta markerar slutet för Del 3 av en introduktion till FiiO , och i detta kapitel har vi gått igenom portabla hörlursförstärkare utan DAC, och mer specifikt A och E serierna.

Nästa vecka kommer vi gå igenom FiiOs hörlursförstärkare med DAC, och berätta lite mer om de två nykomlingarna; Q1 och K1.

 

Har du en fråga om FiiOs portabla hörlursförstärkare utan DAC?

Skriv din fråga i nedanstående kommentarsfält så kommer vi svara så fort vi kan.

 

Med vänliga hälsningar,
mobileZtore

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.