En introduktion till FiiO – Del 5: Desktop Förstärkare och Konvertare

God eftermiddag, och välkommen till del 5 av vår bloggserie om FiiO.

 

Idag kommer vi berätta mer om FiiOs Desktop förstärkare, och Konverterare. Egentligen är dessa två produktkategorier separata från varandra, men eftersom det endast finns ett fåtal produkter inom dessa två kategorier (och en mitt i mellan), har vi slagit ihop dem till en enda.

Låt oss börja med att definiera vad dessa två produktkategorier används till:

1) En Desktop Förstäkare kan används tillsammans med din dator för två bruk:

Driva högkvalitativa och mer strömkrävande hörlurar

Vidarekoppla din dator till andra ljudenheter, som till exempel mindre högtalare

2) En Konverterare används för koppla ihop två ljudenheter, och omvandlar ett ljudformat till ett annat, som till exempel från digital till analog. 

Med det sagt lått oss gå igenom de olika produktserierna/produktserie inom dessa två kategorier.

FiiO Desktop Förstärkare

Det finns två produkter inom FiiO Desktop Förstärkare/K serien:

Dock eftersom FiiO K1 inte är en renodlad Desktop Förstärkare, utan en blandning av två produktkategorier, så valde vi att skriva om den i  ett tidigare blogginlägg (sanningen är att FiiO K1 är mer av en Desktop Förstärkare än en Portabel Hörlursförstärkare med DAC, men FiiO bestämde sig att placera den i den senare kategorin, eftersom de vill understryka hur portabel den är).  

FiiO lanserade nyligen en efterföljare till FiiO E09K (som var specialdesignad för att driva FiiO E07K och E17) som heter FiiO K5. Namnbytet beror på FiiOs nya namnpolicy som vi har tidigare nämnt i denna bloggserie. FiiO K5 är kompatibel med X3II / X5II / X7 och E17K, och kan användas som en line-förstärkare, eller som en fristående USB (så länge den är kopplad till en strömkälla).

 

FiiO K5 Image

FiiO K5 Desktop Hörlusförstärkare

FiiO Konverterare

Det finns enbart en produkt inom denna produktkategorie:

FiiO TAISHAN D03K 6

FiiO Taishan D03K – Konverterare

FiiO TAISHAN-D03K är en konverterare som omvandlar koaxial eller optical S/PDIF digitalt ljud till en stereo analog utgång, vilket gör den välägnad för att användas med enheter som TV eller CD / DVD / Blu-ray-spelare.

FiiO E10K OLYMPUS 2 Desktop Förstärkare/Konverterare

FiiO E10K 6

FiiO E10K Desktop Förstärkare/Konverterare

FiiO E10K  får sitt egna avsnitt i detta blogginlägg eftersom den är en både en Konverterare, samt en Desktop förstärkare.

FiiO E10K  använder sig av ett PCM5102 DAC chip, samt en LMH6643 Opamp för att kunna leverera hög ljudkvalité från din dator till dina hörlurar. Enheten kopplas till datorn via en Micro USB-anslutning, och dess specialdesignade bass boost & lågpassfilters kretsar bidrar till  en låg brusnivå.

FiiO E10K kan användas som enastående DAC via sin inbyggda line output, som en USB hörlursförstärkare, samt som en USB till koaxial konverterare.

 

Detta avslutar vårt blogginlägg om FiiOs Desktop Förstärkare och Konverterare. Nästa inlägg är vårt näst sista, och då kommer vi berätta mer om FiiOs Hörlurskablar, samt om deras senaste produktkategori och diversifiering: Hörlurar(!).

Har du en fråga kring en produkt, eller kanske förslag om vad du vill att vi ska skriva om? Skriv då din din fråga/förslag i kommentarsfältet, så återkommer vi till dig inom kort!

 

P.S:

För de läsare som följer denna bloggen regelbundet, så märkte ni kanske att inget blogginlägg publicerades under förra veckan. Vi på Mobileztore har nämligen bestämt oss för ändra publiceringsfrekrevensen för vår blogg, och kommer istället skriva ett blogginlägg varannan vecka.

 

Med vänliga hälsningar,

mobileZtore

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.