En introduktion till FiiO – Del 6: Kablar, Hörlurar och Accessoarer

Hej och välkommen till sista delen av vår bloggserie till FiiO!

I detta blogginlägg kommer vi berätta lite mer om FiiOs kablar,  om deras senaste projekt: hörlurar, samt nämna några av FiiOs tillgängliga accessoarer.

Låt oss börja med kablar!

FiiO Kablar

FiiOs Kablar kan delas upp i 3 kategorier:

  • Hörlurskablar
  • Line-out Kablar
  • Adapter kablar

De flesta av FiiOs kablar är byggda med en single copper grain tråd (PCOCC-A) , och är skyddade av ett silver plated OFC nät.

PCCOC AInom Hörlurskablar-kategorin finns det 6 Kablar tillgängliga:

Nu kommer jag inte gå inte på detalj på vad varje kabel gör, men för att kort sammanfatta så används dessa kablar för att uppgradera/återkoppla hörlurar av olika varumärken (Westone, Ultimate Ears, Sennheiser…).

En line-out audiokabel används för att koppla ihop en output enhet tillsammans med en input. Själva vad som utgör input/output enhet är väldigt diffust, men ett exempel är att genom en L19 Lightning Digital Audio Out Kabel, kopplar ihop en iPhone tillsammans med en FiiO K1/E17k/Q1/E18 förstärkare. Det finns 5 line-out kablar tillgängliga:

En produkt som ligger mitt i mellan en line-out och en adapterkabel är FiiO L11. Produkten används som en dockningskontakt för Apple iPod/iPhone, och har i princip samma funktion som en L19, förutom att man behöver koppla in sin egen kabeln i den, samt att den möjliggör laddning och musikuppspelning samtidigt.

En FiiO adapterkabel möjliggör användning av iPhone hörlurar tillsammans med andra mobilvarumärken. Beroende på modell, möjliggör detta fullt utnyttjande av iPhone hörlurs funktioner som att svara/avsluta samtal, justera volym, samt byta musikspår. Det finns 2 adapter kablar:

FiiO Hörlurar

FiiO EX1

FiiO EX1

FiiO överraskade audiofil världen när de annonserade att de hade tänkt expandera sitt produktutbud till att nu inkludera hörlurar. I nuvarande läge har FiiO släppt 3 hörlurar:

  • FiiO EX1 – EX1 står för Earphones för X1. Hörlurarna är resultatet av ett samarbete med Dunu, och är inspirerade av Dunus T1 IEMs hörlurar.
  • Hörlurarna som tillkommer när man köper en Fiio M3
  • FiiO EM3 – som är en uppdaterad version av tidigare nämda hörlurar (men har högre impedans, mikrofon och mm)
FiiO EM3

FiiO EM3

I framtiden kommer vi skriva ett längre blogginlägg om FiiOs hörlurar, och om våra spekulationer om vart de är på väg.

FiiO accessoarer

FiiO DK1

FiiO DK1

Fiio har släppt en hel del tillbehör till sina produkter, från stacking kits till olika sorters fodral och sportarmband. Den senaste i denna serie är FiiO DSK1 – docking station för Fiio X7, E17K, X1, X3 II, X5 II.

 

 

Detta avslutar vår mini blogg serie om FiiO. Under följande veckor kommer vi antagligen gå in mer på detalj om dessa produkter, eller skriva en liknade bloggserie om SoundMAGIC.

Har du förslag om vad vi ska skriva om? Eller kanske frågor om några av våra produkter?

Skriv till oss då i kommentarsfältet.

 

Med vänliga hälsningar,

mobileZtore

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.