Framtida FiiO Produkter för 2016/2017

FiiO är duktiga på att släppa ut nya produkter. Riktigt duktiga.

Året 2015 släppte de:

Så nu är frågan: vad kommer hända under nästa halvan av 2016/början på året 2017? 

I detta blogginlägg kommer vi gå igenom med vad vi tror kommer släppas under detta år/början av nästa, och detta inom de viktigaste kategorier. 

Låt oss börja detta blogginlägg med ett intressant diagram (som dock behöver uppdateras) som visar en tidslinje med alla FiiOs produkter:

fiio product history-1

Förstärkare

Enligt detta diagram (samt med åtanken att FiiO släppte nya uppgraderade versioner för ett antal av dess förstärkare) så spekuleras det att FiiO kommer lansera 3 nya förstärkare (och förhoppningsvis under 2016):

FiiO Q5 (Bekräftad) – Uppgradering av FiiO E18

En av de största försäljningsargumenten för FiiO X7, utöver dess Android interface, är dess utbytbara förstärkningsmoduler. Långt ifrån att vara en engångssatsning, är dessa moduler faktiskt en långsiktig strategi som FiiO kommer så småningom expandera till dess andra produkter. Och detta är exakt fallet för FiiO Q5, som du kan se på följande bilder som James (VD för FiiO) delat med sig: 

 

Edit 06/17: FiiO har nu släppt en design till FiiO Q5

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vänligen observera att dess bilder är ej slutgiltiga, och designen kan kommas att ändras. 

På så sätt kommer man kunna använda de olika  FiiO förstärkningsmoduler ihop med X7 samt Q5 (samt alla andra enheter som FiiO kommer släppas med denna funktion), och därför kunna skräddarsy sin musikupplevelse enligt sina önskemål. James (VDn för FiiO) har också bekräftat att Q5 kommer ha dubbla DACs, samt en hel del andra spännande funktioner som vi kommer skriva mer om i framtiden (läs James egna inlägg om FiiO Q5 mer: här )

Sannolikheten att den kommer släppas under 2016/2017: Hög

FiiO A5 (Ej bekräftad) –  uppgradering till FiiO E12A

Sannolikheten att den kommer släppas under 2016/2017: Oklart, eftersom FiiO inte skrivit speciellt mycket om den. Det är mer sannolikt att den kommer lanseras i början av 2017 än 2016.

FiiO Q3 (Ej bekräftad) – uppgradering till FiiO E17K

Sannolikheten att den kommer släppas under 2016/2017: Oklart, eftersom FiiO inte skrivit speciellt mycket om den. Det är mer sannolikt att den kommer lanseras i början av 2017 än 2016.

Hörlurs Förstärkningsmoduler

Vi spekulerar även att FiiO kommer utveckla flera utbytbara förstärkningsmoduler, och två förstärkningsmoduler är redan på väg: FiiO AM0 non-amped förstärkningsmodul (läs mer om AM0 från fiio: här), samt FiiO AM3 Balanced förstärkningsmodul .

 

FiiO AM5 Bild 1

FiiO AM2 9

Eftersom det kommer finnas två (bekräftade) enheter som kommer kunna använda sig av förstärkningsmoduler, så kan vi spekulera att FiiO kommer kanske släppa ytterligare en eller två förstärkningsmoduler, under slutet av 2016/början av 2017. Så här säger James angående framtida förstärkningsmoduler:

“But I predict that, no matter how many different modules we make, the finite resources of our own company will be insufficient to meet everyone’s audio demands. For example, I predict that the following modules are just a few of the many that will find favor in the market:”

  • Class A module: for those who are paranoid about crossover distortion and negative feedback
  • Tubey module: utilizing an op-amp with tubey sound sig, this module will add its own signature to the music, perhaps via even order distortions.
  • Basshead module: see title.
  • Vocals module: highlights the vocal bands, suiting the tastes of certain Hi-Fi enthusiasts, especially in China.
  • Female vocals module: aims to make female vocals as addictive as drugs.
  • ACG module: your solution to Fitear Monets not shipping overseas…”

Vänligen observera att detta är en fantasilista över möjliga framtida förstärkningsmoduler och ingenting här än så länge blivit officiellt bekräftat av FiiO. 

Läs mer: här 

Sannolikheten att flera förstärkningsmoduler (förutom AM0 och AM3) kommer släppas under slutet av 2016/början av 2017: Medelhög

Digital Audio Players

Vi har fått förfrågan tidigare, men vad är FiiOs nästa steg när det kommer sig till DAP?

Enligt FiiOs egna forumtråd på Head-fi,  så kommer FiiO lansera en ny version av FiiO X7 med mer minne (men förutom denna funktion har inte mycket mer nämnts) under 2017 (Läs mer: här)

 

FiiO uppgraderade nyligen X5, X3 och en X7 2nd generation har också blivit bekräftat, och vilka finns då kvar? Jo; FiiO X1 och FiiO M3.

Eftersom FiiO M3 lanserades under förra året, tror vi att det kommer dröja ett tag tills en ny version kommer släppas. Till motsatsen av M3, har FiiO X1 varit ut på marknaden sedan 2014 och därför är det inte helt osannolikt att en 2nd gen kommer släppas snart (speciellt med åtanken att FiiO har släppt 2nd gen för både X5 och X3).

FiiO X1 Färger

Sannolikheten att FiiO X1 II kommer släppas i slutet av 2016/början av 2017: Relativt Hög

Sannolikheten att FiiO X7 II kommer släppas i början av 2017: Hög

Hörlurar

FiiO expanderade nyligen deras produktutbud till att inkludera hörlurar, och i nuvarande läge finns 2 FiiO Hörlurar på marknaden:

 

FiiO EX1 är dock resultatet av ett samarbete med DUNU, och är inspirerade av Dunus T1 IEMs hörlurar. Till skillnad till FiiO EX1, är EM3 helt och hållet FiiOs egna verk.

Frågan är nu om detta är någonting som de kommer fortsätta med, och om de kommer släppa ett par nya hörlurar under det här året/början på nästa?

Vårt svar: Kanske

Precis som vi har tidigare nämnt  var FiiO EX1 och FiiO EM3 en överraskning. Dock är EX1 resultatet av ett samarbete med en redan etablerad tillverkare, och EM3 en förbättrad version av de hörlurar som tillkommer när man köper en FiiO M3. EM3 är dessutom ett par hörlurar som är inom en väldigt låg priskategori, och släpptes på marknaden eftersom FiiOs kunder ville köpa dessa separat från M3  (och enligt vår uppfattning var därför EM3 inte planerade). 

Med detta i åtanken, samt med FiiOs tillvägagångssätt till design och tillverkning, så tror vi att det inte är helt osannolikt att ett nytt par helt renodlade FiiO hörlurar kommer släppas inom kort. Vi spekulerar dock på att detta kommer hända i början på nästa år. Detta beror på att FiiO är helt nya till hörlursindustrin, och för att inte skada sitt varumärke kommer de vilja att deras andra par renodlade FiiO hörlurar ska leva upp till deras rykte. FiiO kommer därför vara väldigt varsamma när det kommer sig till den här produktutvecklingen. Min egna gissning är att dessa hörlurar kommer likna EX1, och kommer ligga på runt 300kr

Sannolikheten att FiiO  kommer släppa flera hörlurar slutet av 2016/början av 2017: Kanske

Det avslutar denna veckans blogginlägg! För att kort sammanfatta, tror vi att det är högt sannolikt att FiiO Q5 kommer lanseras under detta år/början på nästa, relativt sannolikt med en FiiO X1 och en flera förstärkningsmoduler, samt ett ”kanske” angående ett par nya hörlurar , och oklart angående A5 och Q3.

Hörs igen om 2 veckor!

 

Har du några frågor eller åsikter är det bara att skriva i nedanstående kommentarsfält, så återkommer vi till dig inom kort!

 

Med vänliga hälsningar,

mobileZtore

P.S

Om ni är riktiga FiiO fanatiker kan vi rekommendera att gå in på FiiOs egna sida på head-fi forums. James (grundaren) deltar aktivt i de olika diskussioner, och det är här som FiiO officiellt släpper ny information om sina produkter. Klicka här för att tas dit. 

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.