Hur man checkar autenticiteten och registrerar sin FiiO produkt.

genuine-17113_1280

Hej och välkommen till mobileZtores guide för att checka autenticiteten och registrera ens FiiO produkt.  

I det här blogginlägget kommer vi guide dig genom hur man steg för steg checkar autenticiteten och registrerar sin FiiO produkt på deras hemsida.

Låt oss börja med hur man checkar autenticitet av ens FiiO produkt, för att sedan beskriva lite kort hur man registrerar denna på FiiOs hemsida. 

Hur man checkar autenticiteten av sin FiiO Produkt

Att checka autenticiteten på sin köpta FiiO produkt kan vara nödvändigt när man köpt från en hemsida som ej förekommer på denna lista (mobileZtore ligger under namnet uZtore). Detta är speciellt viktigt med åtanke att FiiO drabbades för några år sen av en våg av falska produkter (läs mer detta här ).

Att hemsidan som du köpt din FiiO produkt inte förekommer på denna lista betyder inte per automatik att det är en falsk produkt (det som är viktigaste är att verifieringskoden fungerar) , utan kan tyda på 3 saker:

 • Hemsidan är ett dotterbolag av en auktoriserad återförsäljare.
 • Företaget säljer internationellt (och har olika hemsidor för varje land de säljer till)
 • En officiell återförsäljare har sålt vidare sina produkter till ett annat företag som i sin tur säljer FiiO produkter på deras hemsidor. 

I värsta fall har du köpt en falsk FiiO produkt (och ibland utan att själva företaget vet det själv!). 

Viktigt att observera att företag som inte är officiella återförsäljare/representanter och inte har en direkt koppling till FiiO, kan inte erbjuda lika hög  after-sales servicenivå (garanti, reparation…) som de företag som är det. Därför rekommenderar FiiO att främst köpa från officiella återförsäljare/representanter. 

Som ni kanske märkt kan en FiiO produkt byta händer ett antal gånger, och därför är det bra att checka autenticiteten av ens FiiO produkter på FiiOs hemsida.

Så här gör man:

 1. Börja med att leta upp nedanstående klistermärke, som finner sig (oftast) på den övre delen av förpackning, och varsamt skrapa den silvriga delen: 20 siffror/tecken borde dyka upp.FiiO blogginlägg 3
 2. Gå sedan in på FiiO.net (engelska hemsidan), och klicka på nedanstående knapp som finns vid hemsidans övre högre kant.FiiO blogginlägg
 3. Nedanstående ruta borde då dyka upp. Skriv in siffrorna (som förekom när man skrapade den silvriga delen av klistermärket) utan några mellanslag, och tryck på “CHECK”.FiiO blogginlägg 2
 4. Om enheten är autentisk borde detta meddelande dyka upp. Grattis: din FiiO produkt är äkta!

Authenticity

Om inte, kan det bero på tre saker:

 • Du skrev in fel nummer (för långt/kort…). Försök igen
 • Numret har redan används en gång. Om du använder numret för första gången betyder detta att produkten är falsk.
 • Det är en falsk produkt.

Om verifieringskoden inte fungerar, kontakta hemsidan som du köpt produkten ifrån. Om hemsidan är ej villig att hjälpa dig, anmäl dem genom att skicka ett mejl till FiiOs kundservice.

Registrera din FiiO produkt

Genom att registrera din FiiO produkt får du tillgång till “FiiO Coins”, unika erbjudanden, sneak-peaks, och mycket mera.

Så här gör du för att registrera din FiiO produkt:

 1. För att registrera din produkt på FiiOs hemsida behöver du först registrera ett konto. Efter detta är gjort, gå in på ditt ”FiiO Account” och tryck på “My product”. Authenticity 2
 2. Nedanstående fönster borde dyka upp. Använd samma nummer som du använde för att checka produktens autenticitet, och skriv in det i textfältet.Authenticity 3
 3. När du gjort detta borde detta dyka upp. Tryck då på “OK”.Authenticity 4
 4. När du nu går tillbaka till ditt “FiiO Account”, och klickar på “My product” så borde detta visas:

Authenticity 6

Bra jobbat: du har nu registrerat din FiiO produkt! Nu är det en FiiO X1 som registrerades, och senare modeller borde innehålla mer information (som modell, färg…). Om du köpt från mobileZtore så borde “uZtore AB” visas.

Voila! Nu vet du hur man checkar autenticiteten och registrerar din FiiO produkt.

Detta avslutar denna veckans blogginlägg, hörs igen om 2 veckor!

Har du några frågor, åsikter eller förslag om vad vi ska skriva om nästa gång, så skriv till oss i nedre kommentarsfält, så återkommer vi till dig inom kort!

Med vänliga hälsningar,

mobileZtore

 

Annons
Detta inlägg publicerades i FiiO, Guide och märktes , , , . Bokmärk permalänken.