FiiO Q5 Flagship DAC / Amp med Dual DAC, USB / Optisk / Koaxial / Linje in

content_Q5____-EN_06

Q5 är FiiOs nuvarande flaggskeppsdac, en kraftfull Hi-Res-förstärkare med en rad anslutningsalternativ

Design

Q5 använder ett helt aluminiumlegerat chassi för att effektivt motstå elektromagnetisk störning. På baksidan av Q5 finns ett PU-läderfodral, som är reptåligt för stapling.

En analog-till-digital (ADC) volymjusteringsknapp möjliggör inga problem med volymmässig obalans, vilket förbättrar stark noggrannhet med 256 olika nivåer av volymjustering. Detta uppnås genom att ta den inkommande analoga ljudsignalen, konvertera den till digital för provtagning och volymjustering, sedan rekonstruera volymkurvan på andra sidan.

Med sidoknapparna kan användarna styra spel / pausfunktioner och hoppa över spår med lätthet när de är anslutna via Bluetooth.

För att anpassa ditt ljud vidare har Q5 en utbytbar ampmoduldesign som är helt kompatibel med X7 / X7ii DAP-modulerna.

Hårdvarukonfiguration

Q5 använder dubbla AK4490EN DAC som kan avkoda upp till 384kHz / 24bit, med en extremt låg SNR. Det finns ett officiellt Apple MFi-certifierat chip, vilket betyder att Q5 stöder digital avkodning till iOS-enheter utan att oroa sig för programuppdateringar. Bluetooth-chipet stöder aptX och det finns 7 LDO-spänningsregulatorer som var och en ger oberoende strömförsörjning via ett strömhanteringsfilter, vilket garanterar en ren strömförsörjning och låg interferens för att få en renare ljudkvalitet.

Det 3800mAh uppladdningsbara litiumbatteriet möjliggör 10 timmars USB-användning, 10,5 timmars koaxial användning, 14 timmars extraanvändning och 10 timmars Bluetooth-användning.

detaljer

Q5 har ett USB DAC-läge som stöder avkodning upp till 384k / 32bit och DSD256. Det finns dubbla mikro USB-portar. Som standard är den till vänster för laddning medan den nedersta är för dataingång. Det finns en 3 in 1 kompositutgång för aux / coax / optiska anslutningar (optiska endast linje in ). Det finns både enstaka och balanserade hörlursutgångar på den medföljande AM3A-ampsmodulen. För olika lyssningskrav har Q5-funktionerna förstärkning / bashöjning.

Trots det breda utbudet av kompatibla inmatningsmetoder kan Q5 automatiskt detektera vilket som används och lampan på enheten ändras till en motsvarande färg som indikerar den ingång som för närvarande används.

För att spara batteriet, om enheten inte upptäcker någon ingångssignal, stängs den av automatiskt efter en viss tid (standard: 10 min). När du är ansluten till en smart telefon eller dator, kommer Q5 inte att dra ström från källanordningen.

 

 

Features

Hi-Res certified
Supports a wide range of inputs, such as USB, optical, coaxial, line in and Bluetooth.
Dual AK4490EN DACs
Changeable amp modules

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.